Friday, February 25, 2011

Tips_Διαφορές μεταξύ προγραμμάτων

Καθώς έγραφα τις πληροφορίες σχετικά με τα πανεπιστήμια, προγράμματα κλπ, σκεφτόμουν το πόσο με μπέρδευαν αρχικά οι συντομογραφίες των προγραμμάτων. Για αυτό σκέφτηκα να ξεκαθαρίσω τι ακριβώς είναι το καθένα.
Βασικά ένα είναι αυτό που θα πρέπει να γνωρίζετε ξεκινόντας την έρευνα και το σερφάρισμα στο internet. Τα προγράμματα ΜArch συνήθως διαρκούν 2 χρόνια και απευθύνονται σε άτομα που θέλουν να αποκτήσουν την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος. Κοινώς, εντάσσονται στο σύστημα 3+2 όπου τα 3 πρώτα χρόνια είναι το Bachelor και τα 2 επόμενα, τα οποία είναι προαιρετικά, είναι τα ΜArch προγράμματα που σου δίνουν και την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος. 
Αν έχετε τελειώσει τα 5 χρόνια Αρχιτεκτονικής σχολής τα προγράμματα αυτά δεν σας ενδιαφέρουν. Θα πρέπει να απευθυνθείτε σε προγράμματα MS [πχ.SMArchS], δηλαδή Masters of Science ή αλλιώς Professional Masters. Όσον αφορά τα μεταπτυχιακά τα μη αρχιτεκτονικά, δηλαδή με έμφαση στο Urban Design ή Landscape κλπ, ακόμη και αν δεν λένε στον τίτλο τους Master of Science συνήθως είναι και αν όχι το βρίσκεις εύκολα σε ποιούς απευθύνονται κοιτώντας τις προαπαιτήσεις τους.


Αυτά για σήμερα! Είναι και παρασκευή βράδυ, πάω να πιω την μπύρα μου με άνεση! :P 
Τα λέμε, με το επόμενο βήμα, step_02: Μεταφραστικό+Βεβαιώσεις!!...

No comments:

Post a Comment